Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Novembrový Strážov zo Zliechova

Diskusná téma K článku: Novembrový Strážov zo Zliechova

Počasie v novembri 2020 má charakter dlhotrvajúcich inverzných hmiel, my sa opakovane snažíme dostať nad hmlu a stráviť nejaké hodiny na slnku. Na túto sobotu sme si so synom Kubkom naplánovali Strážov, najvyšší kopec Strážovských vrchov. Má 1213 m n. m., takže dúfame, že na jeho vrchole a lúkach pod ním sa budeme slniť. Táto nadmorská výška ma pri iných výletoch v poslednom čase nesklamala.

Janabilesova

Konečne sa nám podarilo zájsť sem spolu s deťmi. Zo Zliechova je to celkom šťavnaté stúpanie na Strážov. Od začiatku sme videli, kam sa musíme vyštverať. Väčšina ľudí išla z Čičmian. V Zliechove sa nám po tretej popoludní nepodarilo nájsť nič otvorené, kde by som deťom nanuky za odmenu kúpila, ale to asi tým, že sobota :-). Páčili sa nám aj zliechovské dreveničky. Je to krásna lokalita.

Sona

Martin, mas pravdu s tou inverziou, no po zapade slnka ide zase dole.

MisoB

Martin, je to tak. Kedysi značka viedla strmšie rovno hore.

Martin knor

Obycajne je doobeda inverzna oblacnost nizsie ako poobede. :-)

Inak, vlani som nedaval pozor na znacku a siel som zo sedla pod Strazovom hore akosi inakade. Vysiel som priamo na tu hornu luku. Asi som siel po nejakej starej trase.

Daulagiri

Tiež som bol prvýkrát na Strážove takto na otočku zo Zliechova, bolo pekne ale mali sme málo času. Druhýkrát som bol s prespaním v búde na Medvedej skale, ale počasie bolo škaredšie, mrholenie, dážď.
S touto námrazou to vyzerá super, náplasť za hmlu.
Tiež som párkrát zažil situáciu že mi chýbalo len niekoľko desiatok metrov aby som sa dostal nad inverznú oblačnosť, ale nebolo už kam stúpať. Patrí to k turistike.

Tomka

Môj prvý Strážov zo Zliechova tiež v hmle, v nevľúdnom sychravom počasí. Ale potom 2x v rozprávkovom počasí z Priedhoria cez Červíkovú.
Fotočky máš krásne. :)

Janabilesova

Aj my musime tam ist, sme tam este s deturencami neboli :-). Krasnu namrazu ste mali a klobuk dolu, pekny vykon. Vzdy ma prekvapi, ako si deti vedia vo vsetkom najst nieco pozitivne.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma