Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Z Vyšných Hágov do Smokovca cez Batizovské pleso

Peter61

Ľubo,
no, musel si byť dobrý, keď Ťa so sebou vzal

Lubo

@Peter61 do zanru "totopredsaniejedetskatura" onedlho prispejem na detsku sekciu dnesnym Klosterwappenom cez Weichtalklamm s Kubkom. ~1600m+

Daulagiri

Z Hágov k Batizovskému a smer Sliezsky dom sme šli v roku 2006. V podstate si s toho takmer nič nepamätám, ale ani mi to neprišlo ako nejaké nepríjemné stúpanie k plesu. Odvtedy som už v týchto končinách nebol, mal by som si to zopakovať, lebo to Batizovské pleso bolo tuším krásne miesto.

Peter61

@ janabilesova
mrchy jedne, vydržia. Je to vec motivácie, preteky v rámci svorky pod.
Nezabudnem im, ako som sa na Terynku sa vliekol s nejakou sviňou. Okrem lyží som si pribalil kondičnomorálovoaklimatičnopsychickú krízu ako mrakodrap. Uvítací výbor bol opretý o zábradlie a smial sa zo mňa rehotal ako Plachta vo filme.

Janabilesova

Klobuk dolu a pochvala chlapcom a aj rodicom, ze to s detmi ich tempom zvladli. Pamatam si, ako sme isli dospeli na Koncistu, spociatku prave touto cestou z Vysnych Hagov a veru, bolo to slusne do kopca :-).

Iwanna

Ad Peter61: proste nie sme vsetci zdaleka taki dokonali ako Ty :) Ale vdaka mase Tvojich prispevkov kazdy den sa nam zlepsuje vsetko, od kondicky az po stavy po operaciach noh ci haluxy a pod :)) Kludne podla mna aspon tuto sekciu ber ako by sa volala "Deti a hendikepovani" :)

Peter61

čo tu blábolíte o "nepríjemnom" etc.chodníku ? Dať 700 m je problém pre dakoho, čo trénuje na ksichtoknihe, resp. ho prekvapil dajaký zdravotný handicap.
Ale inak : no problem.

Iwanna

Dik za info Sona aj Lubo, a pardon ze som necital pozorne. Inac ani ja nemam rad tu cast magistraly medzi Sliezskym domom a Hrebienkom, obzvlast v smere na Hrebienok. A tiez ma napadlo, ze ten usek dolu do Hagov nemusi byt vobec neprijemny v opacnom smere, a navyse na pohlad moze byt aj prijemny. A fajn volba ked su tradicne trasy preplnene.

Miroslav Svitek

My sme so ženou absolvovali túto túru koncom októbra. Dole slnko, ale hore bola taká hmla, že som nevidel pleso, ani keď sme stáli na jeho brehu. Navyše skaly boli zľadovatelé a veru som sa asi 20m pred vyústením značky na asfaltku zo Sliezskeho domu tak vypleštil, že sa doteraz čudujem, že som si len oškrel koleno.

Lubo

Iwanna, tiez som mal zafixovane, ze Hagy - Batizovske je hnusna. Mozno to bolo tym, ze sa mi to zazilo zo zostupov z dlhych tur. Nahor som to siel prvy raz a na vlastne prekvapenie to bolo uplne v pohode.

Sona

Gastroprevadzka bola cestou len jedna, na Sliezskom, odtial sme schadzali do Smokovca po zltej znacke. Druha gastroprevadzka bola pri Batizovskom plesev nasom vlastnom podani :) Osobne nemam prilis rada cervenu zo Sliezskeho na Hrebienok, je nekonecna, takmer vzdy chodievame zltou. Inak mas pravdu, ze zastavka s jedlom je pre deti velmi dobra motivacia.

Peter, este mam rozpisanu detsku turu Kralova hola cez Kralovu skalu :)

Iwanna

Tak veru, je to celkom narocna trasa pre deti - nielen pre to prevysenie 900 m, ale tiez pre dost neprijemny chodnik od Hagov k plesu (hoc neprijemnejsi je v opacnom smere). Na druhej strane, su po ceste az 2 rozne zastavky s gastronomickymi prevadzkami, a ciel je v podstate v centre tatranskej gastronomie :), cize deti je mozne neustale motivovat nejakou sladkou ci slanou odmenou :))

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma