Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dobšinská ľadová jaskyňa – Tiesňavy – Stratenský kaňon

Tomas Vohlarik

dolina Tiesňavy do odvolania zatvorena, zosunul sa tam svah na chodnik aj so stromami a reťazami.

Stevo s

Autá ktoré ste videli po Hanesovou patrili pravdepodobne speleológom, ktorí tu v lete mávajú povolený jaskyniarsky týždeň venovaný výskumu v systéme Stratenskej jaskyne.

Martin knor

Ten naucny chodnik Mokrade Hnilca je pekny, ale velmi kratky. Tiez je skoda, ze nie je okruzny.

Martin knor

Tu som sa posledne roky dost motal. Ale v tej pamatnej izbe som este nebol. Vypada dobre.

Sona

Áno, potok na niektorých miestach v kaňone riadne odmrvil z cesty.

Ďakujem Miška, tak hádam sa niekde stretneme alebo sa môžeme aj cielene dohodnúť.

Daulagiri

Južnú časť Raja mám rád, už tam nechodím tak často ako kedysi, ale vždy sa tam cítim príjemne. Tiesňavy a Stratenský kaňon sú fakt čarovné. Ten NCH Dobšinský chotár je nový, nepoznám ho. Inak ma prekvapujú tie autá na rázc. pod Hanesovou, to som tam nezažil, zvláštne takto odstavené v NP.

Ankazao

Škoda, že za tých takmer 40 rokov odkedy je postavený cestný tunel nikoho z kompetentných nenapadlo, aby aby sa medzi obcou Stratená a vstupom do Stratenského kaňonu vybudoval popri ceste chodník pre peších. Aj to je jedna z príčin, prečo sem chodí málo návštevníkov, alebo ak chodia , tak len motorizovaní.
Mosty v Stratenskom kaňone-a je ich neúrekom- sú v dezolátnom stave, doslova na spadnutie. A keď spadnú,potom bude už naozaj koniec návštevám tohto jedinečného miesta.
Celá dolina od Mlyniek po Ľadovú je typickou ukážkou nezáujmu o rozvoj cestovného ruchu a propagáciu krás Slovenska.

Myshell

Pekná túrka v pekných miestach, šla som časť z nej v strede augusta, spod Ostrej skaly až do Hnilca. Inak Soni s tebou sa mi už viackrát stalo, že sme šli rovnakú trasu pár dní od seba, tak dúfam že osud zaúraduje a raz ťa aj stretnem niekde :)

Gusto

Je pravda, že južná strana Raja je menej navštevovaná ako tá severná, ale myslím si, že krajinársky je oveľa krajšia vdaka horským lúkam a smrekovým lesom. Na sever lákajú ľudí hlavne rokliny, juh sa mi zdá taký prívetivejší a ( ako aj v tomto prípade) vhodnejší pre rodiny s deťmi.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma