Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dobšinská ľadová jaskyňa – Tiesňavy – Stratenský kaňon

Gusto

Je pravda, že južná strana Raja je menej navštevovaná ako tá severná, ale myslím si, že krajinársky je oveľa krajšia vdaka horským lúkam a smrekovým lesom. Na sever lákajú ľudí hlavne rokliny, juh sa mi zdá taký prívetivejší a ( ako aj v tomto prípade) vhodnejší pre rodiny s deťmi.

Myshell

Pekná túrka v pekných miestach, šla som časť z nej v strede augusta, spod Ostrej skaly až do Hnilca. Inak Soni s tebou sa mi už viackrát stalo, že sme šli rovnakú trasu pár dní od seba, tak dúfam že osud zaúraduje a raz ťa aj stretnem niekde :)

Ankazao

Škoda, že za tých takmer 40 rokov odkedy je postavený cestný tunel nikoho z kompetentných nenapadlo, aby aby sa medzi obcou Stratená a vstupom do Stratenského kaňonu vybudoval popri ceste chodník pre peších. Aj to je jedna z príčin, prečo sem chodí málo návštevníkov, alebo ak chodia , tak len motorizovaní.
Mosty v Stratenskom kaňone-a je ich neúrekom- sú v dezolátnom stave, doslova na spadnutie. A keď spadnú,potom bude už naozaj koniec návštevám tohto jedinečného miesta.
Celá dolina od Mlyniek po Ľadovú je typickou ukážkou nezáujmu o rozvoj cestovného ruchu a propagáciu krás Slovenska.

Daulagiri

Južnú časť Raja mám rád, už tam nechodím tak často ako kedysi, ale vždy sa tam cítim príjemne. Tiesňavy a Stratenský kaňon sú fakt čarovné. Ten NCH Dobšinský chotár je nový, nepoznám ho. Inak ma prekvapujú tie autá na rázc. pod Hanesovou, to som tam nezažil, zvláštne takto odstavené v NP.

Sona

Áno, potok na niektorých miestach v kaňone riadne odmrvil z cesty.

Ďakujem Miška, tak hádam sa niekde stretneme alebo sa môžeme aj cielene dohodnúť.

Martin knor

Tu som sa posledne roky dost motal. Ale v tej pamatnej izbe som este nebol. Vypada dobre.

Martin knor

Ten naucny chodnik Mokrade Hnilca je pekny, ale velmi kratky. Tiez je skoda, ze nie je okruzny.

Stevo s

Autá ktoré ste videli po Hanesovou patrili pravdepodobne speleológom, ktorí tu v lete mávajú povolený jaskyniarsky týždeň venovaný výskumu v systéme Stratenskej jaskyne.

Tomas Vohlarik

dolina Tiesňavy do odvolania zatvorena, zosunul sa tam svah na chodnik aj so stromami a reťazami.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov