Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Okruh Jánošíkovými dierami so synom

Diskusná téma K článku: Okruh Jánošíkovými dierami so synom

V Jánošíkových dierach sme boli naposledy na jeseň v roku 2012. Bol s nami vtedy aj náš Janino, len sme o ňom ešte nevedeli. A keďže si na svoj maternicový zážitok samozrejme nepamätá, v rámci dohody, že každý týždeň počas pracovných dní si spravíme aspoň jeden celodenný výlet, sme sa vybrali práve sem. Síce to je z Bratislavy už celkom kus, ale ešte sa to v rámci jedného dňa otočiť dá. A keď môžeme na jednodňovky do troch hodín cesty chodiť do Álp, prečo by sme nemohli aj v rámci Slovenska?

Kofoluska

jozo.p ano viem o tom, ze ma za ocami jedove zlazy a ze to moze podrazdit oci. Vie to aj Janino, robil o salamandre projekt do skoly, ked mali temu chranenych zivocichov. Kazdopadne zo zasady neberiem do ruk ziadneho studenokrvneho zivocicha a nehovoriac o tom, ze je salamandra chranena a nechcem krpca ucit, ze si len tak hocico moze brat do ruk (niektore chrobaky su viac jedovate a nebezpecne ako salamandrie vylucky, taka majka napriklad :) ).

janabilesova dakujem :) Do Dier sa zamiloval, pocitam, ze v lete tam bude chciet ist znova.

Marian Majer ja uz som ho veru vyssie tahat nechcela, mal dost. A pravdou je, ze som bola dohodnuta aj s kolegynou z nasej pobocky v Ziline, ze sa tam stavime. A nechcela som to zbytocne natahovat. :)

Marian Majer

Krasna tura, chvalim, my sme to dali vcera,6.6.2020.... My sme sli identicku trasu, s tym, ze az na razcestie Pod Tanecnicou..... tam uz polovica 12cl.osadenstva mala dost, kedze sme sli po modrej znacke, takze Maly Rozsutec ostal ako nezdolana meta ;)
Nam to pohodovym kludnym tempom trvalo cca 8hod....ale naozaj suhlasim, je to nadhera a od Poziaru kluuuuuud .

MM

Jozo.p

Na braní salamandry škvrnitej do rúk nie je probl?mom 'popálenie' obojživelníka, skôr by mohli byť rizikom výlučky jedových žliaz, nachádzajúcich sa v žltých škvrnách. Pre človeka nijak zvlášť nebezpečný tento sekrét nie je, no pri vnesení do očí alebo na sliznice by však došlo k dráždeniu, u detí asi dosť silnému.

Janabilesova

Pochvala pre synatora. Aj u nasich deti su diery velmi oblubene - najma dolny okruh. Ako boli Diery upravene, tak je to pri troche opatrnosti dobra lokalita aj pre malkacov chodiacich uz po svojich :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma