Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NCH Rožok alebo ako sme išli s deťmi do pralesa

Diskusná téma K článku: NCH Rožok alebo ako sme išli s deťmi do pralesa

Časť letnej dovolenky trávime v Uličskom Krivom, v Národnom parku Poloniny. Priamo nad obcou, tesne pri štátnej hranici s Ukrajinou, je prales Rožok, do ktorého vedie náučný chodník. V obci sme k tomu tabuľu nevideli, inšpiráciu sme našli v seriáli o náučných chodníkoch v Poloninách od našej autorky Beaty Okulińskej. Pripájam odkazy na záver pre ďalších záujemcov.

Enkidu - Ivan

Len pre info, piata tabuľa sa nenachádza za húštinou kam zdanlivo pokračuje chodník od štvrtej tabule (mŕtve drevo).
Keď húštinu obídete zvrchu narazíte na značku ktorá vás bude viesť späť na rozcestie a cestou by ste mali natrafiť na tabuľu Rožok a aj piatu tabuľu (obyvatelia lesa).

Ak ju stále neviete nájsť, jednoducho sa vráťte na rozcestie z ktorého sa vľavo šlo k štvrtej tabuli a choďte pre zmenu do kopca vpravo.

Sona

Gusto, dakujem za info, opravim.

Sona

Janka, boli sme este na Sninskom kameni v CHKO Vihorlat, tak asi o tom, ale kedze Ty si to pisala nedavno, zatial som sak tomu nedostala. Ine naplanovane tury nam prekazili burky. Tiez sme este chodili po drevenych kostolikoch, na kupalisko a tak podobne, ako s detmi :) byvali sme v Ulicskom Krivom u pani Curhovej. Mozem Ti poslat kontakt do mailu, ak chces.

Gusto

faktická poznámka :
kostol v Uličskom Krivom nie je v zozname Unesco. Patria tam len tri gréckokatolícke chrámy - Ladomírová, Bodružal a Ruská Bystrá

sk.wikipedia.org/…/Drevené_ch…slovenskej%C4%8Dasti_Karpatsk%C3%A9ho_obl%C3%BAka

Janabilesova

Pekny clanok a nakopnutie navstivit Poloniny aj s detmi. Verim, ze este napises o tom, co ste v Poloninach pochodili :-). Smiem sa spytat, kde ste byvali?

Sona

Dakujem :)
Tak my sme mali horuci letny den s tridsiatkami, takze tma nebola ani pod stromami :)

Beta

:-) :-) :-)
super je táto túra popísaná!

moje všetky fotky sú odtiaľ temné, ale možno ja neviem fotiť :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma