Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Vycházka po chatách Kysuckých Beskyd

Diskusná téma K článku: Vycházka po chatách Kysuckých Beskyd

Titulek jsem zvolil úmyslně provokativní, vždyť v Kysúckých Beskydech není v provozu jediná horská chata, nepočítaje bufety a hotely v areálu Snowparadise Vełká Rača. Vlastně jsou to hory dost pusté, stejně jako sousední Beskydy Oravské – minimální turistická infrastruktura, značených tras málo, jen zřídka udržované, nekonečné plochy čistě hospodářsky využívaného lesa. Ovšem Kysúcké a Oravské Beskydy = Beskid Żywiecki, kde polská strana hor nabízí úplně jiný obraz – hustá síť značek, horské louky stále spásané stády ovcí, množství příjemných míst k zastavení a v neposlední řadě možnosti ke stravování a noclehu přímo na hřebeni – ideální krajina k výletům s malými dětmi.

RadoK

Každé informácie o turistických trasách a námaha podeliť sa o ne je prínosná, ale dovolím si oponovať na Vaše tvrdenie: „minimální turistická infrastruktura, značených tras málo, jen zřídka udržované,“.

Možno to je aj v súvise názvoslovia, kde, pokiaľ som to správne pochopil, Česká strana inak interpretuje Kysucké Beskydy ako je to zaužívané na Slovenskej strane.

Ale späť k môjmu názoru, že v lokalite „pohraničia“ CZ-SK-PL a hlavne ! SK-PL časť, ktorú vlastne spomínate v článku ( ale opisujete iba časť na Poľskej strane ) je množstvo turistických chodníkov = značených trás dostatok (ľahko si to porovnáte aj v hiking mape) , a sú všetky udržiavané (značené a prerezávané). To viem aj z vlastnej skúsenosti a praxe.

Čo s Vami súhlasím je, že na hrebeni v SK-PL časti nie sú chaty, no všetky chaty sú na PL strane buď priamo na hranici SK-PL alebo len v minimálnej vzdialenosti od nej. Je to tak dané historicky a vznik nových chát by bol, asi aj sám uznáte, ekonomicky nerentabilný.

Janabilesova

Pekná lokalita, Rycierowu horu sme s deťmi navštívili od Soblowky, najprv nám popŕchalo, ale počas prestávky na chate sa vyčasilo a zvyšok výletu bol už super. Odporúčam.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma