Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Veľká Baňa z Rače začiatkom jari

Diskusná téma K článku: Veľká Baňa z Rače začiatkom jari

Veľká Baňa je neznačený kopec nad bratislavskou Račou s nadmorskou výškou 444 m n. m. Okrem estetického čísla ma na mape doteraz nezaujala, hoci jej okolím sme sa motali veľakrát. Tohtoročnú jar sme ju konečne objavili a asi bude v našich popoludňajších vychádzkach figurovať častejšie.

Lubo

Mala Bana je klasika. Jedna z mojich najnavstevovanejsich lokalit. Ci uz s detmi alebo ked chcem rychlu prechadzku v lese po praci. Velku Banu som objavil len nedavno a splna ten isty atrib, dokonca este lepsie, lebo je tam uplne minimum ludi.

Martin knor

Tou trasou, ktorou ste sa vracali, sme chodili casto. Tu druhu nepoznam. Ale postupne sme sa presuvali viac na sever a oblubili sme si okolie doliny Racieho potoka. (Na tejto mape sa vola Javornik.)

Lacozrace

Z Veľkej Bane je mino vegetačné obdobie výhľad na Alpy. A tá studnička tam je. Poniže cestičky, ako "prítok" potôčika, vybetónovaný schátraný múrik s hrdzavou rúrkou.

Sona

Vdaka za info, nabuduce pohladame.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov