Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Dubová nad Rajcom s deťmi

Diskusná téma K článku: Rozhľadňa Dubová nad Rajcom s deťmi

Jednou z pomerne nových rozhľadní v Žilinskom kraji je rozhľadňa nad Rajeckou kotlinou na vrchu Dubová. Je sprístupnená od roku 2018. Navštívili sme ju v zime tohto roku, keď začala trochu ustupovať bohatá snehová nádielka. Pri návšteve nás tu veľmi milo prekvapili pekné výhľady do Rajeckej kotliny a na okolité kopčeky. Aj to bolo dôvodom pre napísanie článku. Rozhľadňa tvorí súčasť náučného chodníka Okolím Rajeckého hradu.

Janabilesova

Včera sme navštívili lokalitu opätovne, tentokrát sme zavítali aj na miesta, kde sa predpokladá, že stál kedysi Rajecký hrad. Od rozhľadne je potrebné pokračovať doprava po klesajúcom hrebienku po značke s červeným šikmým pruhom. Táto značka je uvedená aj na náučnej tabuli v Rajci neďaleko kúpaliska Veronika, kde sme túru začínali, a tak sme nemali pri orientácii žiaden problém. Časy uvedené na smerovníkoch, sa dajú aj s deťmi prejsť za kratší čas. Pri smerovníku Pri Hradisku sa po prešlapanom chodníku dostanete najprv ku juhozápadnému valu. Keď budete pokračovať po vyšlapanom chodníčku (u6 neznačenom), dostanete sa ku ďalším valom a kopčeku, kde je plošina vrcholového hrebeňa hradného areálu. Bola tu aj diera, kde boli viditeľné zvyšky muriva. Deťom sa tu páčilo, bolo to viac o fantázii ako obzeraní skutočných zvyškov hradu.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma