Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolina Kežmarskej Bielej vody a Zadné Meďodoly

Diskusná téma K článku: Dolina Kežmarskej Bielej vody a Zadné Meďodoly

Pod zdĺhavým názvom sa neskrýva nič iné, ako najkratší prechod Tatier z juhu na sever cez Kopské sedlo. Presne sem nás zaviedol ďalší deň nášho rodinného skúmania tatranských dolín. Obe doliny tvoria hranicu medzi Vysokými a Belianskymi Tatrami, budeme preto prechádzať trochu odlišným charakterom vysokohorskej krajiny ako doteraz. Majestátne sivé skalné steny vystrieda dnes otvorenejšia zelená krajina s rozdielnym vzhľadom po oboch stranách, už známe žulové Vysoké Tatry na jednej a vápencové Belianske Tatry na strane druhej. Spojnicou oboch dolín je Kopské sedlo, najvyšší bod a zároveň samo o sebe malebné a fotogenické miesto. Nebude chýbať ani pleso, lákadiel je teda dosť, už len vyraziť.

Peter61

Chvíľu im trvalo, kým to otvorili. Pílili sucháre, ktoré by mohli ohroziť pospolitý pracujúci ľud na chodníku. Zrejme nestihli do začiatku sezóny. Prepílené je to gardovo.
Súdiac podľa jednej obchádzky cca pod Havranom, chodilo sa cez Meďodoly aj počas uzávery.

Peter61

admini sa môžu snažiť, koľko chcú, ale tak skoro nenaučia ľudí čítať NOVINKY, z.B. :
29/06 Javorová dolina otvorená (VT)
ŠL TANAP informujú, že Javorová dolina so Zadnými Meďodolmi v Tatranskom národnom parku sú už prístupné.

Peter61

dzakomo,
nerozlišuješ prítomný a minulý čas.
28.06.2019 08:18 tlačová správa

Javorová dolina je otvorená
Tatranská Lomnica (28. júna 2019) – Javorová dolina aj so Zadnými Meďodolmi, ktorá bola po minuloročných povodniach uzatvorená pre turistov, je od dnešného dňa už otvorená.

Dzakomoo

boli sme sa tam prejsť s deťmi 13.06.2019 v smere od T. Javoriny. došli sme ku horárni pod Muráňom, ďalej sú chodníky stále uzavreté z technických príčin (aj Zadné Meďodoly aj Javorová dolina). cesta je však opravená, aj most je OK, prikladám foto.

Peter61

Soňa, asi prístrešok s lavičkami. Na nejaké bočné steny to nevyzerá.

Martin knor

Opat nadherne obrazky. Ale tuto prechadzku by som odporucal ist naopak. Lebo zatial co oblast pri Kezmarskej Bielej vode je preludnena a chodnik je otrasny, z opacnej strany clovek nestretne ani nohy.

Daulagiri

Tiež sme toto šli v opačnom garde minulé leto, bolo krásne počasie a takmer žiadny ľudia. Veľké Biele pleso patrí k mojim najobľúbenejším miestam v Tatrách.

Janabilesova

Veľmi pekne napísaný článok. Mali ste šťastie na počasie, čo potvrdzujú aj fotky a video. Chodník do Kopského sedla vskutku nebol vôbec plný ľudí...Ďakujem.

TomXX

My sme tam nemali šťastie na dobré počasie, o dôvod viac dať si repete. Toto bola asi najlepšia fotka čo som vtedy urobil :)

Dbart

potvrdzujem všetko :) . Absolvoval som to v opačnom garde, auto som nechal na Bielej Vode a busom do Javoriny. Chodník Javorina - Kopské sedlo bol najlepší, po akom som kedy šiel, kludne sa to dalo v žabkách.

Žial bol :( .
po tohto ročných povodniach je to našrot. Ak sa nemýlim, tak je dolina stále uzavretá v tomto úseku. :(

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma