Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako motivovať deti na túre – tipy a triky

Diskusná téma K článku: Ako motivovať deti na túre – tipy a triky

Ten, kto raz okúsil vábenie lesa, má rád šum stromov, zdolávanie ťažkých kopcov a skalnaté terény na horách, nezavesí túto svoju záľubu na klinec v okamihu, keď sa stane rodičom. Rodičovstvom sa turistický život nemusí končiť. Len bude chvíľu trochu iný. Trasy budú kratšie a terén menej náročný. Na istý čas. Dobre vytrénované deti budú neskôr do kopcov ťahať nás. No ako na to krátke, no neľahké obdobie, keď sú deti ešte malé? Ako ich motivovať, že ešte kúsok, už sme skoro hore...

Littleflower

my sa niekedy hrame na diviaky, rodic (diviak) nahana deti, deti tak bez problemov utekaju aj do kopca (napr. aj strminu na pajstun) a potom sa prestriedame ... :)

Tomka

Výborne Danka, krásne zhrnuté!
Dobrá motivácia dáva krídla.
A tie rozhovory na túrach - tam sme sa vždy najlepšie porozprávali, dokonca aj v puberte sa mi práve na túre zverili s vecami, ktoré by si inak asi nechali pre seba.

Zdenči

My domov z lesa tiež vždy donesieme plné vrecká "blbostí". Ale pre Kuba sú to poklady. S tými palicami môžem len súhlasiť. U nás je to rovnaké. Čím väčšia, tým lepšia :-)

Jjano

Je to síce už veľa rokov dozadu, ale u nás jednoznačne spoľahlivo fungovala súťaž "kto prvý zbadá ďalšiu značku". Samozrejme, že cena, o ktorú sa hralo, bola vždy nejaká sladká a výživná a samozrejme, že rodičia nikdy nevyhrali ... :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov