Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čierny Balog – Obrubovanec – Tlstý javor

Diskusná téma K článku: Čierny Balog – Obrubovanec – Tlstý javor

Túra kombinuje pre deti lákavý vláčik Čiernohronskej lesnej železnice, lesy málo navštevovanej Obrubovanskej doliny a lúčnatý hrebeň Veporských vrchov. Je možné ju absolvovať v dvoch variantoch. V kratšom s ukončením v Drábsku neďaleko sedla Tlstý javor a návratom autobusom do Čierneho Balogu alebo dlhšom s pokračovaním okrajom Dobročského pralesa do Dobroča, časti Čierneho Balogu. Keďže je nedeľa a nás čaká ešte návrat domov, volíme s Kubkom kratší variant a aspoň sa nemusíme náhliť.

Sona

Aha, to mi uslo, vdaka za spresnenie.

Adushka

Soni, ja len upresním, že toto platí pre úsek Chvatimech - Balog. Z Balogu vláčiky premávajú ako doteraz, tj motoráčik do Vydrova a parný do Dobroča, oboma sme sa viezli 4.8.2019.

Daulagiri

Pekné, vláčikom do Č. Balogu som šiel asi tak v Kubkovom veku a potom ešte na strednej, ale to už je nejakých 16 rokov fúúú :-) Hrebeňom cez Tlstý javor na Zákľuky pred 2 rokmi na jar, to ešte nebola vysoká tráva, nádherné kľudné končiny. Fajné pripomenutie!

Lubo

Muska, napadlo mi to aj takto, no pochybujem, ze by ma vlacik odviezol bez listka. A kupovat si ho v pokladni pred tym, ked ani neviem, ci to stihnem, je riziko. Kazdopadne, bola to pekna prechadzka a nabuduce snad potiahneme az do Dobroca.

Muska

Pekný výlet :-) S menej motivovanými detvákmi to odporúčam prejsť opačne: Busom na Tlstý Javor (alebo Drábsko) a zakončiť to vo Vydrovskom skanzene. Počas sezóny by sa teoreticky dal stihnúť aj vláčik.

Martin knor

Tiez som to siel s krpcom pred 15 rokmi (mal 6), akurat trochu adrenalinovejsie. Rychlik zacal zastavovat v Chvatimechu, vraj aby ludia mohli prestupit na lesnu zeleznicku. Tak sme na stanici Chvatimech vystupili z bratislavskeho rychliku, a tam nic. Bolo treba upalovat asi 3 km po ceste, aby sme stihli vlacik. ZSR.
Lokomotivka bola dizlova (a nie slubena parna), ale bola to aspon lokomotiva lesnej zeleznicky.
Z Cierneho Balogu sme sli ako Vy, no na Obrubovanci sme zabocili na zapad. Kdesi okolo Zakluk sme stanovali, pricom sa mi podarilo zabit kolik do korena stromu. Dalsi den mi dalo zabrat vytiahnut ho (zivica spravila svoje). A cez Polanu sme sli do Detvy.

Sona

Ahoj Pali, ano, je to zamer, aby mohlo vyjst paralelne viac clankov pre viacere skupiny citatelov. Na takto publikovane clanky na sekcii upozornime Novinkou a na titulku sa vytiahnu niektory nasledujuci den, takze pozornosti aj dalsich citatelov neujdu.

Phalike

Neviem ci je to zamer, ale clanky zo sekcie deti.hiking.sk sa nezobrazuju na domacej stranke. Som ho zbadal iba vo horucom fore.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma