Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Čertova dolina – Náučný chodník Jakuba Surovca

Diskusná téma K článku: Čertova dolina – Náučný chodník Jakuba Surovca

Keď sme s Kubkom prechádzali Horehroním cestou do Tatier, napadlo mi, že by bolo fajn svišťa vyvenčiť krátkou túrou. Čertova dolina chodníkom Jakuba Surovca zo a do sedla Zbojská sa ukázala ako ideálna. Toto autom dostupné sedlo na ceste medzi Breznom a Tisovcom je dobre známe východisko, cieľ či medzibod pre túry v Slovenskom rudohorí. Taktiež vďaka miestnemu salašu dobre známa kulinárska destinácia – kto má rád baraninu, pochúťka Jakuba Surovca je neodmysliteľnou súčasťou návštevy.

JaroB

Náučný chodník sa práve tieto dni rekonštruuje, do konca mesiaca by mali byť tabule aj smerovky nanovo postavené, včera sa podarilo v rokline osadiť nové rebríky. Tabuľa kade sa do Čertovej doliny ide sa na salaši nachádza stále od jeho otvorenia. Personál zariadenia bude priebežne obohatený o vedomosti, aby sa nestávalo že nevedia informovať o začiatku chodníka.

Torma

Súdruha Fica síce nemusím, no v súvislosti s Čertovou dolinou ma napadol jeho výrok, že "na Východnom Slovensku nič nie je". Čertova dolina je síce na Strednom Slovensku, ale princíp zostáva. V sedle Zbojská žiadne informačná tabuľa, ktorá by človeka naviedla do doliny. V kolibe, kde som sa zastavil na obed - cesta do nej hotový tankodrom, ale zas varili dobre - mi tiež nevedeli povedať cestu. A nebol som sám, čo som tam blúdil. Spoločnosť mi robili akurát voľne vypustené a dosť otravné ovčiarske psy. Samotný chodník, keď som ho už konečne našiel, bol už celkom dobre značený. Teda: keď tam aj niečo majú nevedia si to spropagovať, čo je škoda. Inak, oplatí sa to vidieť - také Jánošíkove diery v malom.

Lubo

Martin, áno, všimol som si v tvojom článku, že si mal o dosť mokrejší prechod. Na Kubka bolo toto tak akurát :-).

Gustoh

Tak teraz je to jasne preco sme tu skladku nevideli.Ta skladka je mimo toho naucneho chodnika.Kto minie tu odbocku doprava tak narazi na tu skladku.

Lubo

My sme si asi kusocek zasli. Na mape je NCH zrejme ten bodkovany chodnicek, co sa od nasej trasy odpaja kusok nizsie:
mapy.hiking.sk/?trasa=Martu…
V odkaze vyssie je aj presny bod toho miesta, kde bola skladka. Suradnice su:
N48.73776° E19.85695°
N48°44.265' E19°51.417'

Gustoh

My sme z NCH chodnika vobec nezisli.Ani meter.Vzdy presne po znacke.
Na konci tej Certovej doliny ta znacka odbocuje vpravo hore do svahu z koryta potoka ale laka to ist dalej hore korytom tak neboli tie tehly zhodene az tam?

Lubo

Zaujimave, a sli ste tak ako my? Lebo my sme z NCH neumyselne asi zisli.

Gustoh

Isli sme presne ten isty okruh 5.maja tohto roku a v tej doline uz nebola ani jedna tehla.Ze by to tak rychlo spratali?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma