Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Dolomity – tipy na výlety (nielen) s deťmi I.

Diskusná téma K článku: Dolomity – tipy na výlety (nielen) s deťmi I.

V Dolomitoch trávime prvé dva septembrové týždne roka 2017. Naša Dita má 15 mesiacov, čo je vlastne ideálny vek. Už čo-to prejde aj po svojich, ale stále sa radšej nesie v nosiči, čo nám umožňuje vymýšľať pekné výlety a túry. Ich dĺžku a náročnosť samozrejme prispôsobujeme najmladšej turistke. Prvý týždeň máme základný tábor v Lorenzago di Cadore, takže v článku by som vám chcela dať tipy na výlety a turistiku s deťmi práve v tejto oblasti. Všetky výlety sú do hodiny jazdy autom od Lorenzaga.

Daulagiri

Jedna veľká nádhera! Veľmi sa mi páči ako spájate turistiku v krásnych horách s prechádzkami s Ditou a sem tam do toho aj nejaké kultúrne vyžitie v múzeu, hrade, meste atď. Naozaj výborné a krásne fotky ;-)

Sona

Je to uzasne. Hned sa mi vybavila svadobna cesta na ferratach v Dolomitoch. Asi zacnem s lobovanim za tohtorocnu letnu dovolenku v zmysle posvadobna cesta s detmi :)

Adushka

Martin, Karnské Alpy z juhu sú čarovné, aspoň ten malý kúsok, čo sme videli my. A dá sa tam skĺbiť náročnejšia turistika (plus ferratky, ako píšeš) aj venovanie sa deťom, preto sa tam snáď niekedy vrátime. Plusom je tiež množstvo chát :) A niekedy si to kukneme aj zo severu, verím tomu :D Pridávam dve fotky, čo nevošli do článku - na prvej je pohľad z údolia Val Sesis k hrebeňu Karnských Álp, na druhej je Mt. Peralba s prameňom rieky Piave :)

Martin knor

Na to bezplatne parkovisko pod Kreuzberg Passom ma odkazali priamo v hoteli, ked som tam somroval, kde by som mohol nechat auto na 3 dni :-) .
Neviem ako vypada Mt Peralba od juhu, ale od severu je to najkrajsi kopec Karnische Hauptkammu. Urcite sa na nu raz vyberiem. V jej okoli je aj zopar zaistenych ciest.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov