Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Prírodné skvosty hradu Lednica a okolia

Diskusná téma K článku: Prírodné skvosty hradu Lednica a okolia

Zobudili sme sa do nádherného jesenného rána. Nad riekou Váh sme pozorovali prelet kormoránov, ktoré nám ukázali zaujímavé divadlo spoločného letu v kŕdli. Po výdatných raňajkách sme sa presunuli do dedinky Lednica. Na dnešný deň sme sa veľmi tešili. Už dlhšiu dobu som chcela navštíviť túto obec, ktorá v sebe ukrýva nádherný klenot - Lednický hrad.

Daulagiri

Tiež sme tu boli minulý rok ale v apríli cez víkend a hrad bol zavretý s čoho som bol totálne sklamaný a rozčarovaný. A takých prekvapených ľudí bolo vtedy viac. Proste turistický ruch po Slovensky... Ale kraj je to pekný a tie bradlá pôsobia podivne v tej oblej krajine. My sme si vtedy pozreli aj neďaleké Červenokamenské bradlá. Snáď sa mi niekedy ešte podarí sem dostať a pozrieť si hrad aj zvnútra.

Janabilesova

Pekny clanok aj fotky... My sme sa na hrad dovnutra nedostali. Po tom rebriku by sme si s drobcami urcite netrufli, citajuc tento clanok... zostava to na niekedy neskor. Vdaka.

Sona

Krasne miesto, ktore mam dlho zahrnute v planoch. Vdaka za vsetky tipy.

Pekm

je tam krasne - boli sme tam presne tyzden pred tebou a dali sme lednica - vrsatec. Hrady aj skaly stali za to :-)

Tomka

Tento kraj mám tiež rada, veď len na hrade som bola už 4x.
Ale fascinuje ma celé bradlové pásmo - vápencové tvrdoše nemajú chybu!
Najkrajší pohľad na hrad je naozaj z Lednických skaliek a pod nimi, ukryté medzi stromami, na starom dube majú Ledničania pietne miesto.
A pohľad zo strmých kamenných schodov na dedinu stojí určite za videnie.
A tiež si myslím, že je dobre dopredu sa ohlásiť, lebo pokiaľ tam nie sú členovia združenia, býva brána zamknutá.

Radim25

Krásny kúsok kraja, pekné foto hradu. Na hrade vidieť pokroky v obnove, ale mali ste šťastie ak ste išli na „blink“, že hrad bol otvorený. Ináč ideálne je to spojiť s návštevou hradu Vršatec s prechodom cez hrebeň do Červeného Kameňa a do Lednice okolo Lednických brál...

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma