Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Belianske lúky a Beliansky rybník

Dbart

Navštívené vo štvrtok posledný augustový týždeň. Radšej som zaparkoval ďalej na lúke pri potoku, lebo deti domorodcov mali cykloprístrešok ako herňu a manželkin Ford Ka by im ako hračka (aspoň rozmermi) určite zapasovalo. Lúky pokosené, prístup pohodlný, žiaľ jeden informačný panel už nestojí, ale len leží vedľa chodníka.

Sona

My sme parkovali pri cykloodpocivadle pri horarni, zopar dalsich ludi na druhej strane cesty. Mali sme odomknute auto, lebo som mala vtedy pokazene zamykanie, nestalo sa mi nic ani tu, ani inde.

Dbart

Ako je to s bezpečnosťou vlastného auta, v súvislosti so sezónnymi predajcami húb pri ceste ? Kde je dobré zaparkovať ?

Andrej Novák

Autobusová zastávka Šarpanec je povyše budovy Správy Lesov mesta Spišská Belá, pri križovatke s cestou do Rakús. Frekvencia spojov Kežmarok-Ždiar je však minimálna, odporúčame individuálnu autodopravu.

Sona

Fajn, ze Spisska Bela nenechala taky pekny NCH schatrat. Vdaka vsetkym za pozitivne info, az teda na tu dopravu.

Bazin

myshell vdaka za aktualne info. Veru skoda toho zlého bus spojenia.

Myshell

Tak je, v júni (11.6.18) sa dal chodník dobre nájsť a zarastené nebolo nič. Ale autobusovú zastávku "Šarpanec" som nenašla, keď som od miesta s prístreškom zakývala busu čo šiel zo Spišskej Belej do Kotliny, tak nezastavil. Každopádne pekná lúčna prechádzka s Tatrami na horizonte.

Andrej Novák

Vlastníkom a správcom náučného chodníka je mesto Spišská Belá, po zistení skutkového stavu bolo mestom na jeseň 2017 prevedené odstránenie prerastajúcich drevín cez chodník. Súčasne sa vymenili 3 poškodené náučné tabule a inštalovali orientačné smerovacie tabule, ktoré spoľahlivo dovedú návštevníka až na začiatok náučného chodníka.

Lolisha

Vyzera to velmi pekne. Skoda tych zarastenych miest.

Knor

Asi to nema takto vypadat, ale mne sa ten zarasteny chodnik paci :-) . Takze v pripade horsieho pocasia na stitoch sa nan urcite pojdem na jesen pozriet.

Bazin

Tiez radi navstevujeme NCH kvoli novym vedomostiam a moznosti vstupu do chranenych oblasti, len skoda ze vzdy to je spojene s neistotou v akom stave bude chodnik a tabule. Tiez je velka skoda,, ze propagacia nch zaostava za ich realizaciami.

Tie orchidei museli byt nadherne a vyhlady taktiez.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma