Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: S dieťaťom na Rax cez Wachthüttelkamm (A)

Diskusná téma K článku: S dieťaťom na Rax cez Wachthüttelkamm (A)

Po ochutnávke Rakúska víkendovkou na Hohe Wand pokračujeme s Kubkom o týždeň neskôr výjazdom na Rax. Tentoraz nejdeme sami, berieme aj babku s jej kamarátkou a Kubkovho mladšieho bračeka Maťka. Vytvoríme dve družstvá – jedno pôjde Wachthüttelklammom na Ottohaus a ďalej na vrcholovú stanicu lanovky a druhé strávi deň v Reicheau an der Rax, neskôr sa vyvezie lanovkou a pôjde nám oproti smerom na Ottohaus.

Piffo

Hnidopisska oprava: Raxseilbahn dolna stanica je niekde okolo 535 mnm, takze celkove prevysenie bude asi tych spominanych 1017.
Inak pre mna az neuveritelne, co Kubko zvladne.

Lubo

Piffo, ako vplyva na celkove prevysenie tury udolna stanica lanovky?

Piffo

Neslo mi o prevysenie tury, ale lanovky. Cisto v texte clanku je veta:
Výškový rozdiel z 1017 na 1546 m n. m. prekoná za 8 minút.
Podla mna by malo byt (ak je tych 1017 spravne):
Výškový rozdiel 1017 metrov z 529 na 1546 m n. m. prekoná za 8 minút.

Knor

Wahcthuttelkamm je ovela zaujimavejsia trasa ako Gaislochsteig. Ale ako pises, obycajne sa ide smerom nadol. Je z nej vela vyhliadok (zvacsa nevyznacenych) do udolia Hollental.

Keby ste sli iba dvaja, tak idealna by asi bola prechadzka Taufelbadstubensteigom hore a Wachthuttelkammom dole. Najkrajsia ferata je tam Alpenverreinssteig, ale ta by bola pre drobca asi na hrane (pre neho urcite s feratovym setom).

Pri vylete lanovkou sa urcite treba pozriet na Hollentalaussicht. Je to vyhliadka, ktora berie dych. S kocikom by som vsak posledny usek k nej nesiel.

Lubo

Piffo
Aha uz rozumiem. Opravim to.

Lubo

Martin

Ano, k vela vyhliadkam sme si odbocili. Je to fest pekne nahor. Takto som to este nikdy nesiel, vzdy len dole sme tadial mazali a zvacsa uz bez zastavok.

Gaislochsteig mam celkom rad, najma ten prelez rebrikom, cez ktory casto tecie voda. Je to zaroven najrychlejsi sposob ako sa dostat na Ottohaus.

Kubka este na ferratovy set neucim. To pride neskor. Preto zatial vymetame A-cka a casom pribudnu B-cka, kde si ho v exponovanych pasazach naviazem.

Taufelbadstubensteig skusim nabuduce. Dobry tip. Este som to nebol. Alpenverreinssteig je pekny, no myslim, ze este na Kubka prilis tazky.

Lolisha

Perfektne sa to cita, Kubkovi palec hore za take vykony :) A tatinkovi za spravnu motivaciu, rozpravanie o lese a jeho funkciach rulez :)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma