Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Rakytovské plieska

Diskusná téma K článku: Náučný chodník Rakytovské plieska

Z času na čas sa objavia nové chodníky, náučné, lesnícke a podobne. Ich absolvovanie je príležitosťou dozvedieť sa niečo nové a súčasne prinášajú možnosť legálne navštíviť zaujímavé lokality v chránených územiach. My sme sa vybrali pozrieť chodník, ktorý bol vybudovaný v roku 2011 s cieľom poukázať na rozdiely medzi obnovou lesa bezzásahovým spôsobom a odťažením kalamitného dreva s následným umelým zalesnením. Poďme zistiť, čo ponúka prechádzka po piatich rokoch od jej sprístupnenia.

Peter61

@ all
aby ste boli v obraze, o čom s Lebkou točíme mňa tému Smrekovec - Holá úboč.
Takto začína chodník od asfaltky na Popradské pl.

Eduscho

Ja som tam bol 22.10.2020 a veeelmi sa mi to páčilo - hlavne kľud, žiadni ľudia, DIVOČINA. Žiaľ, bolo málo času a tak som prešiel len časť od rázcestia ( modro-žltá ) po rázcestie (žlto-zelená).

Peter61

Lenka, o ničom.

V high season je to na mtb trocha lepšie, ako kopa áut a asfalt na Ceste Slobody . Akurát že keď to dakto pustí zo západu dole kopcom za difúzneho svetla, môže chytiť výmoľový lišaj

Lenkasyrovatkova

Peter61, bol tento Smrekovec -Holá úboč vôbec niekedy oficiálne otvorený/sprístupnený pre turistov? Značenie nula bodov (t.j. zákaz vstupu pre turistov), hoci prístrešky tam sú. Je to na mojom zozname otázok, no rada by som o tom vedela čo najviac. Podala som už aj žiadosť o dokumenty cez ten enviroportal.sk
PS: pre cyklistu ten chodník nič moc, skôr pre sadlo-masochistov....

Bazin

večná škoda, čo dodať presne ako Miro hovoríš

Miroslav Svitek

Počas túry, minulý týždeň, zo Štrbského plesa po červenej na Jamské pleso, po modrej dolu na zelenú a späť na Štrbské pleso, sme zaregistrovali na modrej značke jediné!!!! označenie Náučný chodník, teda značku. Žiadna odbočka, žiaden smerovník a vlastne žiaden chodník. Dole na strete modrej a zelenej je smerovník obojsmerný na Rakytovské plieska, ale pri odbočke zo zelenej je len v tráve spadnutý smerovník a minimálne viditeľný chodník stúpa hore. Namali sme čas už ísť skúmať v akom stave je celý okruh, ale ako čítam vynaložené sumy na vznik chodníka a prešiel som si aj časť "protipožiarnej" cesty Kežmarské Žľaby - Kežmarok? za 520 000€, tak v tomto štáte sa vyhadzujú peniaze úplne rozšafne a je jedno či sú to Eurofondy či nadácia.

Myshell

Omrkli sme to 23.6.18. Minuloročné "prekopanie" už nepoznať, na niektorých miestach sú trávy vyše hlavy, ale chodník je celkom dobre sledovateľný v dĺžke celého okruhu a mostíky sú opravené. Za vlhka odporúčam pribaliť potápačský výstroj :)

Tomas2

Ďakujem za článok. Náučný chodník sme prešli 25.8.2017 od rázcestia so zelenou značkou po rázcestie s modrou. Chodník bol miestami dosť zarastený ale priechodný po celej dĺžke. Ďakujem za zaujímavý tip.

Bazin

Myshell, ďakujeme za info. Vizeráto na razcestie za ktorým bol spadnutý mostík, teda aj ten snáď bude opravený a tým pádom NCH bude okružný opäť, snáď.

Myshell

Už sa na ňom očividne pracuje, v sobotu 10.6. som išla okolo a z obidvoch strán bol doslova prekopaný.

Bazin

DAnielaM, dakujem.

Martin, Tatry su takmer cele odstrasujuce ...
Urcite zajdi a napis spetnu vezbu :-), a priloz aj nejaku tu fotku.

Knor

Na mape vypada ten chodnik zaujimavo, no asi by som ho siel, ked pri tych mociaroch cosi kvitne. A to cim prv, lebo je dost mozne, ze napriek tym slubom coskoro zanikne. Mozno sa tam pozriem este v lete, potom napisem, ci ho ozaj obnovili :-? .

Inak, tie prve bezlese obrazky su priam odstrasujuce.

DanielaM

Roman, to je pekny napad na tatransku vychadzku bez zastupov. Zaradujem do zoznamu na toto leto. Vdaka. Veru tvoji chalani rastu ako z tatranskej vody :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma