Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na túry s deťmi v šatke alebo v nosiči

Lolisha

Tanula: tak my prave preto, aby sme nemuseli vsade zohrievat detske prikrmy, malu odkedy jej narastlo par zubov, ucime na to, co jeme my a davame jej z nasho jedla, co my jeme. Cize so sebou na tury beriem vacsinou len nejake keksiky do rucicky, ako motivaciu nech vydrzi v nosici co najdlhsie. Pripadne taka ta ovocna vyziva do rucicky je prakticka vec. A pokial je dieta kojene, je to hned jednoduchsie na turach.

Tanula

Super clanok. Aj my takto "tahame" drobca uz od jeho 7 mesiacov. Najprv v Ergo nosici, potom v turistickokm Vaude na chrbate a teraz uz chodi sam. Este sa obcas kusok nesie na pleciach - z dovodu nedostatocnej motivacie :) Fyzicky pre nas ovela lahsie, psychicky narocnejsie :) stale motivovat, motivovat :)
Presli sme takto s 3,5 rocnym teraz tiez tie chodniky co mate pofotene, Z vratnej na chatu pod grunom, chata pod chlebom, ale aj Dolne diery smer Stefanova dal. Najhorsie pre nas bolo kym bol maly, tahat so sebou celu vybavu od plienok, cez sunar, neskor kasovite prikrmy...uf. :) pecivo, piskoty nepochrumal, iba kasicky. Vsade to stale zarabat, zohrievat, umyvat, spakovavat :) Ale stalo to za to.

Lolisha

Dana K: Som rada, ze sa clanok pacil :) Citam, ze si toho uz tiez statocne vela s krpcom pochodila.

My sme teraz v Slovinsku dali aj lanovku, z 535 m.n.n. (jazero Bohinj), do vysky 1595 (Vogel - stanica lanovky) a v pohode. Pocas celej cesty je treba davat dietatu pit...tym, ze preglga vodu, uvolnuje si uska, aby mu nezalahli.

Nasledne sme dali turu tak do vysky 1700 a mala nemala ziaden vyskovy problem. Ma za sebou uz aj cestu lietadlom.

Na trojtisicovku by som ale krpca urcite netahala. To aj dospelak ma predsa problem sa zadaptovat.

Dana K

Dakujem velmi pekne za clanok, konecne sa da o tom niekde docitat. Ja uz malu nosim na tury cca od jej 3och mesiacov (teraz ma 7),ked zacalo byt teplejsie pocasie. Zacali sme Lietavskym hradom, potom Povazsky hrad, Straník, Duben, chata p. Suchym, atd. Sama som s nou vysla k Zabim plesam a na Ostrvu. Kondicne ok, kedze som predtým nosila tazke batohy, ale chodza bezpecne pomala... Este by som dodala, ze sa neodporuca, aby babatka prekrocili vyskovu hranicu 2000m a deti do 3och rokov 3000m.

Zdenči

Ženy v tomto "tehotenskom ošiali" nakúpia veľa blbostí, ktoré vôbec nevyužijú...Lubo to tiež určite pozná :-)

Lubo

... ze tehotensky osial :-) dobreee

Roman563

pridám tip pre ockov čo sa viac potia(ako ja) aby ste neprepotili aj dieťa (ako v začiatkoch ja). odstrihol som kus alumatky a ten si zavesil na krk (medzi mňa a dieťa) až potom som si uviazal šatku. potil som sa rovnako(veľa) ale dieťa bolo suché :)

VeroNika

Pár praktických tipov z vlastnej skúsenosti:

  • výber nosiča (ideálne požičať a vyskúšať, nekupovať v tehotenskom ošiali, lebo nemusí sedieť ani vám ani bábu)
  • v lete nezabudnúť natrieť bábo krémom na opaľovanie (ak má odhalené napr,. nožičky)a pokrývku hlavy + nám sa osvedčil veľký dáždnik (ktorý zabaví aj dieťa, lebo ho zvedavo okukuje)
  • strava a jedlo (zobrať dosť vody aj pre bábo a na zabavenie sú super aj kukuričné chrumky)
Adina

Tieto šatky a nosiče sa mne osobne veľmi páčia. Tiež sme to nejaký čas využívali. Len občas si všimnem, akoby ich nosič moc nedbal na to, ako je dieťatko v tomto "zariadení" skrútené. Drobček na to nevie upozorniť.
Obdivujem nosičov, bo to musí byť dosť záťaž na chrbticu. Ale zase, mládi má silu :-).

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma