Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Do Plaveckého Podhradia s mazutkou

Diskusná téma K článku: Do Plaveckého Podhradia s mazutkou

Už vlani som dostal pozvánku na výlet parným vláčikom na Záhorie, ale vtedy som nijakovsky nemohol ísť, tak tentokrát som sa snažil vystriehnuť udalosť dlho dopredu. Moja kamarátka Irenka dávnejšie založila cestovnú agentúru so zameraním na poznávacie zájazdy a musím povedať, že je radosť pozorovať, s akou láskou sa pustila do činnosti. Celý rok som jej pripomínal, že mi určite musí dať vedieť, až bude známy termín.

PaliT

Môj prvý zámer bude Sološnica – Bratislava. Na nasledovnom linku sa dá pozrieť overená trasa úbočím Peterklína na sedlo Skalka. mapy.hiking.sk/?trasa=oa8Wz

Odtiaľ už klasicky na Čermák a úbočiami Skalnatej, Čertovho vrchu a Čmeľka na Babu. Je to časť tejto trasy: mapy.hiking.sk/?trasa=5br2C

No a z Baby na BK a potom do Bratislavy, to už fakt netreba nikomu objasňovať.

Vladvlad

Víkend: TT 7:12 - BA 7:59. BA 8:16 - Zohor 8:42. Zohor 8:50 - Rohožník 9:22. Nepozeral som obehy súprav, ale často z TT ide do BA a ďalej do Kútov tá istá súprava, len od BA pod iným číslom. Čiže netreba prestupovať.
O tomto zámere som počul už dávno, prvé reálne indície minulú jeseň. Potenciál tam určite je, samozrejme za aktuálnych podmienok len turistický.

Osobne by ma zaujímalo, či bude nejaké propagácia, či ak je to cielené na cyklistov, budú tí potencionálni a miesta neznalí cyklisti vedieť kam sa dá ísť. Čiže mapky, doporučené alebo novovyznačené trasy.

Nie každý vie, že sa ľahko dá vyraziť (bicyklom) zo skoro každej obce na trati:
LOZORNO-Košarisko, Červený domček, biofarma a Stupava
JABLONOVÉ-vojenská asfaltka do Malaciek, napojenie na ďalšie poľné cesty
PERNEK-okolo letiska Kuchyňa, malacké rybníky (1.-4.rybník), Podbabská dolina, Baba
KUCHYŇA-asfaltka Modranskou dolinou na Čermák a Zochovu chatu, dolina Vývrat-Hubalová
ROHOŽNÍK-pekné lúčne, lesné a poľné cesty do Studienky, Malaciek. asfaltka a lesná cesta na sedlo Skalka, Vývrat
SOLOŠNICA-asfaltka Sološníckou dolinou na Sklenú hutu, poľná a lesná cesta do Studienky
PODHRADIE-takisto poľná cesta do Studienky, druhá poľná cesta smer Mikuláš a krajom vojenského obvodu do P.Petra. Prípadne napojenie na vojenskú asfaltku a smer Senica.

Trasy nemusia byť okruhové, s celodenným lístkom na bicykel za 2,5E sa dá nastúpiť na vlak úplne niekde inde. Napr. vo Veľkých Levároch, Malackách, Pezinku, Šenkviciach,...

Čiže možností je veľa, na 99% bez áut. Len to spropagovať, zrušiť víkendové zákazy vstupu do vojenského obvodu a bude to fajn.

PaliT

Teraz sa vytešujem, lebo náš RegioJet s odchodom z Lehníc 7.06 prichádza na Hlavnú 7.54, teda chytá osobák do Zohora s rezervou.
Vezmem bicykel a urobím si parádny výlet cez Karpaty (buď so BA, alebo ak nebudem vládať, tak do Pezinka na vlak). Juchuchú :)

Bazin

Zdenci, no fakt aspon 1,2- rano a navecer, no co uz...

Zdenči

Keby pustili vlak Leopoldov-Kúty aj cez víkend, bolo by to už úplne dokonalé :-)

Vladvlad

Originálna správa od ZSSK slovakrail.sk/…/velky-navrat-… Čiže bez problémov napojenie na ranný vlak z BA o 8:16. Poobede a podvečer takisto napojenie späť smer BA.
Spojenie už je možné vyhľadať aj na cp.sk a aj priamo na slovakrail.sk
Neuveriteľne mi bude pripadať lístok Devínska Nová Ves-Plavecké Podhradie :)

Zdenči

Dobrá správa ten vlak na Záhorie. Dúfam, že bude chodiť v normálnych časoch a intervaloch

Bazin

Vcera sme boli. Perfektna akcia, mazutka, stare vagony celu cestu sme stali vonku a uzivali si vietor vo vlasoch a ceresnicka na torte v podobe Plaveckej jaskyne. Mali sme vyklad prisposobeny pre deti, veelmi sme boli nadseni s detmi, ktore odchadzali s novými poznatkami a zazitkami. Dakujeme.

PaliT

Neviem si predstaviť, že by nebola. Vstupné sa neplatilo (resp. bola tam kasička na dobrovoľný príspevok jaskyniarom), ale predávali tam aj upomienkové predmety a aj oni sa radi odprezentujú. Upozorňujem, že jaskyňu rabovali dlhé roky rôzni ľudia, tak tej výzdoby je minimum, tak nech niekto nie je sklamaný. Ale aj tak som to považoval za zaujímavé spestrenie.

PaliT

19.9. sa chystá opäť jazda s Mazutkou do Podhradia.

Lubo

Mikulas celkom poznam :-). Tam je stanica situovana tak nevhodne, ze sa ani nedivim, ze ju nikto moc nepouzival aj ked vlak chodil. Oproti busu riadna streka. Podhradie to ma predsa len trosku lepsie.
Vikendovym vlacikom s dostatocnou bike kapacitou vsak fandim. To by aj ta Mikulaska stanica bola OK. Ak teda trat z Podhradia daju dokopy.

Bazin

vdaka, pekne citanie a foto. Uz niekolko septembrov sa tam chystame. Vitam vystizny popis Mazutky pre laikov. My sme raz isli na mikulassku jazdu s Uherkou a v Bratislavskom tuneli to buchlo a stojime, tma...nikto nesvietil mobilmi a pod. a deti mali nezabudnutelny zazitok.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov