Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zejmarská roklina - deti na rebríkoch

Axel

Ta lanovka nema nadej
Cena rekonstrukcie (nazvime ju skor vystavba) nehorazna, papierovacky duplom take.
A kolko by ste boli ochotni zaplatit za lanovku, ktora vam realne usetri 30 minut? A kolko takych sa tam za den najde co ju aj vyuziju?
Geravy nie su Skalnate pleso, vyjdes hore a mas tam luku uprostred lesa, s hotelom a par koni ako bonus...

Zdenči

mohli by radšej túto zreparovať ako riešiť nejakú lanovku na Kráľovu hoľu a ďalšie kopce...ale asi sú to pre investora málo atraktívne končiny

Sona

To bola asi jedina lanovka z tych, ktorymi som kedy isla, ktora isla do kopca, z kopca, do kopca a zase z kopca. Taka turisticka :)

Lenrob

Tej lanovky je skoda, aj ked premavala z Gerav iba do 17.00 pre rodiny s detmi to bola dobra atrakcia - mimochodom, bola to najdlhsia sedackova lanovka na Slovensku.
@Dzordzo - krasna prechadzka je aj zo Stratenej cez Tiesnavy okolo Stratenskej jaskyne a Dobsinskej ladovej jaskyne. Ak to stihnes do konca septemnbra, tak stihnes este aj vstup do Dobs.L.jaskyne. Neviem v akom stave aktualne je chodnik cez tiesnavy, ale v istom obdobi tam bolo ako istiace lanko pouzite lanko z biku (brzda).

Dzordzo

O týždeň tam ideme na dovolenku, južnú časť Raja nemám vôbec pochodenú vrátane Zejmarskej, predpokladám že tam bude podstatne menej ľudí ako Prielom Hornádu alebo Suchá Belá, preto sa na to veľmi teším. Naviac sa chystám prejsť dalšie klenoty ako časť Cesty hrdinov SNP prechádzajúcou cez Slov.Raj, Havrania skala, Zajfy, Stratenský kaňon a pod. Pekný článok a dobrá inšpirácia.

Lenrob

Aj ked sa zda, ze Zejmarku zvladne kazdy, obozretnosti najma s drobcami nie je nikdy dost o com svedci aj kriz pod prvym vodopadom, kde bohuzial doslo k tragickej nehode. Inak Mlynky pritahuju na jesen vela mladych ludi, ale z uplne ineho dovodu. Miestni vedia preco. Ochranari by obcas mali zvazit o com daju reportaz do telky.

Axel

Nojo, krajina tam ma co ponuknut, ale pes tam zdochol niekedy v roku 1991...
Nevadi, cim menej ludi, tym viac prirody. A aspon ma nikto netaha na rebriku za nohu, ze idem pomaly, ako v Suchej Belej :-D

Sona

Svojho casu som bola kazdorocne raz-dvakrat na turistickej akcii v Dedinkach a Zejmarka bola prva tura - vychadzka na rozdychanie :) Je to tam krasne, ja som mala este stastie sa zviezt lanovkou, chvilu premavala medzi dlhodobymi odstavkami.

Adina

Veľmi pekný článok Roman. A výborný typ na jednu zo zaujímavých dovoleniek s drobcami. Za 2 rôčky už môžme ísť. Už teraz sa teším :-).

Zilla

my sme tiež, ako prvú prešli túto roklinu so synom. Bol to krásny zážitok .Ale to už je dávno, dnes má 20 rokov.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma