Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Zejmarská roklina - deti na rebríkoch

Diskusná téma K článku: Zejmarská roklina - deti na rebríkoch

Alebo o mieste, kde v prirodzených prírodných podmienkach môžeme naučiť deti pohybu po technických pomôckach a pritom si vyskúšať ich schopnosti a odvahu. Ide o najkratšiu roklinu Národného parku Slovenský raj (ďalej skrátene Raj). Roklina je od roku 1963 jedinou sprístupnenou v južnej časti Raja. Prekonáme prevýšenie 228 m na 1 km, priemerný čas prechodu býva iba 45 minút, čo ju predurčuje k prvým detským dobrodružstvám v roklinách.

Sona

Pri jednej z nasich tur na Geravach udrel do lanovky aj blesk, ale zvladla to. Kto by si chcel pozriet par foto z jazdy a precitat si o tomto vylete, tak v tomto clanku: hiking.sk/…/sokolia_dolina.ht…

Lubo

Skoda toho bulvarneho tonu. Ta lanovka bola celkom vtipna. Viac krat som sa na nejviezol. Asi jedina, ktora smerom "hore" isla casto aj dolu.

Mimochodom, trochu mi uchadza, preco by sa toto malo platit z dani a preco by si takto mali politici kupovat na vyjadzovych rokovaniach volicov. Rovnako mi uchadza, preco by sa nemali na to aspon ciastocne vyzbierat subjekty cestovneho ruchu v okoli, ktori budu z jej prevadzky profitovat. A ked tam ten pan rozprava, ze lanovka nikdy nebola v strate, tak to asi nie je presne, lebo zjavne bola zanedbana modernizacia a bolo dobre, ze ju zeleznicny urad zavrel skor, ako by sa tam stalo nejake nestastie.

Jack

Dnes som v Zejmarskej rokline stretol skupinu cca 30 turistov z Izraela, tak som si pomyslel ake je to super, že nám do toho raja chodia turisti z celého sveta.

Peto.z.bb

Lanovku postavila aj prevadzkovala Lokomotiva Kosice (osud tohto sportoveho klubu je tu off topic, pre zaujimavost: podpery stavali zadarmo zapasnici v ramci kondicneho treningu). Prevadzka skoncila 9/2009. Investori su v SR kategoria sama o sebe, vid aj osud podla mna najlepsieho svahu na lyzovanie - Krizna. Sentiment za lanovkou zdielam s Vami.

Toto leto som stretol v Zejmarskej rokline kamarata s ani nie dvojrocnym synom. Chlapec sa pod rebrikmi zapytal z nosicky. A tie kratsie rebriky na konci trasy aj dal :). Pre male deti fakt jedna z idealnych tras na zaciatok, na vytvorenie vztahu k turistike.

Axel

Akesi verejnoprospesne krytie straty kvoli nalakaniu turistov na atrakciu?
To myslite ten Slovensky raj, kde zakazali vstup cyklistom, aby vzapeti povolili ich vjazd, avsak uz len v spolocnosti plateneho sprievodcu?

Lenrob

Peter61 - ta lanovka mala potencial, ked fungovala DDR, ROH, SZM a ine... ftedy este aj kemp na Dedinkach prekvital... Najvacsi problem dneška je, ze vsetko musi byt ziskove. Alebo aspon penaze z eufondov keby sa na to dali pouzit, tak na 2 tyzdne to niekto aj spojazdni... Tot nedavno som pocul z telky zaujimavy nazor - "A my sme povinni sa o tuto stratu pobit" - nas pan priemer. Nuz aj ked sem nemame tahat politiku - Preco v ramci vyzbieraneho vstupneho do Slovenskeho raja nie je ochotny sa niekto o tuto stratu pobit - ako atrakciu pre turistov?

Peter61

nepodsttné a nic nehovoriace doplnenie pre young guns k 13:04:

DDR = svojho času východné Nemecko = Nemecká demokratická republika

Peter61

Zolo, mam od Sone zakazané komentovať diskotékujúcich.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma