Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Ako na túry s malými deťmi I.

Diskusná téma K článku: Ako na túry s malými deťmi I.

Témou tohtoročného leta na Hiking.sk je turistika s deťmi. Okrem tipov na túry a cyklotúry sme sa rozhodli aj pozbierať naše skúsenosti z túr s drobcami. Tie sa od dospeláckych líšia snáď všetkým - výberom lokality, dĺžkou a náročnosťou trasy, balením, spôsobom prepravy dieťaťa a aj priebehom výletu. V dvoch článkoch si postupne povieme niečo o túrach s tými najmenšími deťmi, teda o vekových kategóriách dojča + batoľa. Dnes to bude najmä o výbere prepravného prostriedku a terénu.

Lubo

@Peter61
Hehe, u nas uz mozno buducu sezonu :-).

Flymaster

My sme boli posledny julovy vikend s malou 5 mesacnou dcerkou v Smoleniciach, presli sme sa naucnym chodnikom. Mala spala v klokanke, zobudila sa raz na jedlo a potom raz v lese, kde vsetko sledovala. Isli sme hned rano, aby sme sa vyhli tomu hicu, co nastal pocas dna. O tyzden neskor sme nalozili malu do cyklovozika a rano o pol deviatej sme vyrazili spod stareho mosta v Bratislave do Cunova a naspat. Celu cestu tam prespala, potom cast cesty naspat a pred koncom opat vsetko ticho sledovala. V cyklovoziku pouzivame pripevnenu autosedacku.

Peter61

Ja sa tu chcem iba este raz pochvalit ( uz som to kdesi tu tusim pisal aj s tym spominaym linkom na UIAA):
mala Japonecka mrncala v zubacke na Gornegrat ( 1500 m) a ked som rodicom poradil flasu, hned stichla a potom na mna hadzala medove kukuce, kym sme nevystupili na Rotenboden.
zermatt.ch/…/gornergrat

Sona

Pali, na tej Slavkovskej vyhliadke to tak nevyzera, ale je tam miesto, za mojim chrbtom, ktore na fotke nevidiet, kde mozes dieta nechat poprechadzat sa.

Littleflower

ak ma rodic silnu potrebu sa ist "vyventilovat" a pritom si to uzit aj s krpcom, odporucam ist cestou zo srdiecka na kosku. celkom morda tlacit to s kocikom. avsak pri minulorocnej sherpa rallye na chopok to dobre padlo, vediac, ze staci ist len do pol kopca, nie az na kamienku ako pretekari.
Dalsi tip na otestovanie kocika napr. kyslikova draha v breznianskej laznej doline :)

Phalike

@Lubo: Daj mi tam prosim nerodic, nech neberiem slecnam nadeje :)

Lubo

@Phalike
Fiha, to som veru netusil: "Aj ja ako rodic..."

Bazin

@Elena
presne ako Lubo pise.
My sme ponosili dvoch chlapcov a vzdy sme isli s nimi na turu s tym ze je to pre DETI a im sa prisposobilo uplne vsetko, tak aby si prirodu oblubili.
Videl som na Krivani chlapca v nosici oskvareneho ako prasiatko a cely skalny vystup manzelka prosila svoju polovicku aby to otocili, ale ceske ego bolo silnejsie.

Phalike

Aj ja ako nerodic hodnotim clanok pozitivne, vdaka rozmanitym vyrazom deciek na fotkach, vyludilo mi to usmev na tvari podobne ako diskusia. Ale myslim ze sa netreba branit kontroverznosti, kazdy k tomu svojmu potomkovi pristupuje ako sam uzna za vhodne. Ja osobne som videl fotku skialpinistov na Dumbieri s batolatom zabalenym v satke krizom cez hrud, takze ked uz extrem tak poriadny :)
PS: Popis k fotke Kubka na Slavkovskej vyhliadke by mohol byt v uvodzovkach, ci?!.

Lubo

@Elena

Ano, treba to vediet vhodne davkovat. Neda sa robit tury dlzok a prevyseni ako bez drobca. Vsak vela casu sa stravi pri potokoch, na lukach, v cucoriedi, na malinach a tak dalej. Dlhe narocne tury dalej nedovoluje ani celkova hmotnost toho, co clovek nesie. Teraz to odhadujem cez 20kg (dieta, nosic, proviant, nahradne oblecenie a nutne drobnosti).

Co sa tyka nosica, dobre su take, kde si dieta vie opriet nozicky, pripadne ma strmene. Nozicky by nemali navolno visiet.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma