Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Manínsky okruh

Diskusná téma K článku: Manínsky okruh

Pred nami je deň voľna, 29. augusta, a tak uvažujeme, kam sa vybrať aj s naším ročným drobcom. Nechceme ísť príliš ďaleko, a ideálne niekam, kde sme ešte neboli. Samozrejme, aby to bolo vhodné aj pre dieťa v nosiči. Voľba padá na okruh nad Manínskou tiesňavou. Cestou priberáme nášho hikeplannerovského guru Miša Bukvaia, ktorý je domáci, a onedlho parkujeme neďaleko bývalého kempu v Manínskej tiesňave.

Silvia

Ahojte, rozmýšľam nad nejakou túrou cez víkend a rozmýšľala som nad túrou v okolí Maninskej tiesňavy a Maninov, len nepoznám terén, či bude vôbec po týchto dažďoch veľmi neschodný, tj, či sú tam veľmi strmé cesty, najmä k vyhliadkam... Ďakujem ????

MisoB

Teda Vápenná jaskyňa je tá "diera" kúsok za skalným oknom? Pod takým skalným stĺpom?

Bdel

Vapenna jaskyna je od sedla vzdialena mozno 10 minut smerom na vyhliadku /ale dalej po hrebeni/. Nedaleko nej je dalsia jaskyna - myslim, ze sa vola Izba.

Chamelleon

treba si davat velky pozor na severnu stranu Velkeho Manina nad Maninskou Tiesnavou.Na vrchole su obrovske stare buky ten les je priam magicky a ked je hmla ani nehovorim,ja som domaci a chodievam z opacnej strany zo sidliska SNP na Maninec hiking.sk/…/strazovske_vrchy-… odkial je krasny vyhlad na Strazov a Klak a potom kolmo hore po riadne strmej cesticke az na vrchol celu cestu hore nieje rovinka a ziadne znacenie co je zvlastne no a z vrcholu do sedla odkial su krasne vyhlady hiking.sk/…/strazovske_vrchy-…

Pipin

A to ste ešte nechystali drevo do chatky v tom strmom lese :D, inak pekný článok Soňa.

Sona

Nie, na vrchol sme uz nesli, predsa len maly uz mal toho celkom dost a este nas cakala cesta domov. Niekedy nabuduce.
Ano, k chatke sa zostupuje dolu opacnym smerom, ako prichadza do sedla zlta znacka. Je to vzdialenost asi 100m, ale neprijemny strmy zostup, velmi sa tam smyka a to este nebolo blato,

Phalike

Pre mna tiez dobra inspiracia, toť nedavno som brazdil popod Maniny na bicykli a poskuloval aj po vrcholoch :)

Bulat

veru, psík vrtel chvostom jak o život, ale trošku sa nas aj bál... inak uvedenu chatku sme nenašli- prepokladam, že k nej viedol chodník zo sedla pod Váp. jaskyňou- na opačnu stranu ako zostupuje žlta značka- ovšem vzhladom k bližiacemu sa dažďu sme toto už neskúmali. Mimochodom tie vyhliadky zo skál su parádne- jednak tá puknutá skala, ďalšia trochu východnejsie- poskytne výhľad na celú Luč. Fatru, zvláštne, že tam neurobia aspoň krátku vrcholovú odbočku. A ešte by som vypichol vrchol Veľkého Manína, neviem, či ste ho navštívili, ale ten les tam stál zato, aj keď samotný vrvhol je bez výhľadov.

Adina

Dobry typ Soni, po Maninoch vzdy poskulujem, ked idem okolo po dialnici :-)

Sona

Ano ano, bol aj velmi priatelsky, co sa jeho panovi nepozdavalo, lebo ze to nie je s liniou jeho vychovy, aby bol psik s kazdym kamarat :)

Bulat

presne tento okruh v opačnom smere sme absolvovali o pár dní neskor- v nedelu, uvedenu dvojicu so psíkom sme stretli- zostupovali z chatky dolu- psík bol čierno-biely :-)

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma