Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: NCH Pustý hrad nad Zvolenom

Diskusná téma K článku: NCH Pustý hrad nad Zvolenom

Po dlhšom čase, vari po dvoch rokoch, som sa vybral na Zvolenský hrad, nazývaný Pustým, hoci toto prídavné meno k nemu už dnes zaručene nepasuje. Za dve desaťročia sa prebudil spod nánosov času a zeme, opeknel, omladol. V ostatných rokoch sa archeológovia zamerali na výskum Dolného hradu a výsledky ich práce sú naozaj očividné. Návštevník určite ocení vynovený náučný chodník.

Adina

Na Pustom hrade som bola niekolko krat. Tiez som mala prvy krat starost, ako sa dostat za zvodidla na parkovisko. Podarilo sa. A tak si tam obcas "vybehnem". Ked je tam clovek sam, je tu carovne.

Vladimir50

Paráda, pekný, užitočný a dobre napísaný článok.

Littleflower

pre miestnych znalcov: da sa vyjst na hrad aj s kocikom? podla tohto pustyhrad.com/pristup.php by sa dalo lesnou cestou z Haputky. Podla info v tomto clanku sa zda, ze parkovanie v okoli Haputky sa asi neodporuca (prechod okolo budovy, ktorá už medzitým prišla o pol strechy, hoci pred dvomi desaťročiami bola kompletne vynovená....). vdaka za info.

Bikemartin

Malo by sa dať v pohode. Z Haputky ide rovno hore lesná štrková cesta (na tvojom linku oranžová), alebo cez Červený medokýš (zelená prerušovaná), kde ideš po asfaltke až sem mapy.hiking.sk/?x=19.10754… a ďalej doľava po lesnej ceste do sedla.

Zaparkovať môžeš pri zimnom štadione mapy.hiking.sk/?x=19.12205… , t.j. asi 300-400m pred Haputkou.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum