Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Letné Vysoké Tatry s deťmi – 1. časť

Diskusná téma K článku: Letné Vysoké Tatry s deťmi – 1. časť

Aj s deťmi sa dá čo-to pochodiť v našich veľhorách. Postupne sa s vami podelím s mojimi 6 ročnými skúsenosťami. V prvej časti sa budeme orientovať na vek začínajúceho turistu približne 1 rok. Okolo 10. mesiaca sme začali prvý krát s kočíkovými túrami. Tu sa nám ponúka možnosť využiť niekoľko asfaltových lesných ciest. My sme pri výbere preferovali kratšie dĺžky a možnosť zastávky s občerstvením.

Adina

Ahoj Roman. Tak toto budem sledovat. Moj vnucik dorastol do takeho veku (v septembri bude mat 3 roky), ze uz planujem s nim nejake turicky. Velmi sa na to tesim. Je vsak nerealne, aby som ho nosila na chrbte a tak ma potesi, ked das nejake typy. Na september planujeme hory a uz vymyslam, kde si zajdeme. Zvazujem ako pomocku zobrat detske odrazadlo. Vie na nom perfektne chodit a na miestach, kde planujeme ist by mala byt moznost vyuzit ho. Jasne ze hore bude odrazadlo niest babina na batohu. Zaujimala by ma ta turicka - Lysá Poľana – Palenica Bialczanska - Dolina Bialki – Dolina Rybiego Potoku – chata Morskie Oko a späť.

Sona

Dakujeme za tipy, najma za ten v okoli Matliarov, ktory nepoznam. O dva tyzdne vyskusame s nasim rocnym drobcom :)

Bazin

andy napisem,to morske oko je dobree len treba dat pozor na konske povozi. Odrazadlo, je dobre na spestrenie, my sme nosievali skladaciu kolonezku.

Bazin

sona ,to som rad , prajem dobre pocasie

Zdenči

dobré čítanie...hlavne, keď ma to čoskoro tiež čaká :-)

Janovarga

hehe, hiking sa tusim meni
kocing:-)
ja osobne by som sa s kocikom do tatier netrepal a vonkoncom nie v sezone..A to z cisto sebeckych pohnutok,ze s kocikom sa dostanem len na tie miesta,ktore su standardne prepchate (vid aj tie v clanku)..podobne aj s 3r detmi. Skor ako kocik odporuvam satku/vak..to sa da potom chodit takmer vsade..

Sona

Jano, zavisi od dietata. Napriklad nas Kubko je najradsej v kociku, v nosici vydrzi ovela kratsie a v klokanke ci satke vobec. Ma priestrany kocik, kde si aj posedi, aj sa v pohode vyspi. Nuz a ked mu chceme teraz v ramci leta dopriat vysokohorsky vzduch, musime sa zmierit aj s tym, ze vsade bude plno. Myslim ale, ze jemu to prekazat nebude, rad sa pozera na inych ludi a najma deti.

Adina

Vyhoda turistikovania s malymi detickami (do 6 rokov) je ta, ze sa nemusi ist do hor s nimi v hlavnej turistickej sezone (jul,august), ked su vsade davy. A mnohi vieme, ze hory su krasne aj na jar a jesen, ktora je farbami carovna. No a ked su uz skolaci, moze sa aj do menaj davovych hor. A tych je veru u nas neurekom a krasnych.

Bazin

presne tak ako vravi sona a andy. Ja som v tatrach od 1r. a dakujem zato rodicom. Sebecky som ked idem na hory bez deti a oni chcu tiez.teda zatial som sa snazil im to nezhnusit a dari sa.

Bdel

neviem si predstavit ist do Tatier kvoli kocikovaniu na P. Pleso. To nema velky prinos pre rodica, ani pre dieta v takom veku. Na turu sme bezne chodili s dcerou uz od 3 mesiacov, v nosici Ergo baby. Samozrejme tury len par hodinove, caste prestavky atd. No a podla moznosti v Tatrach sa vyhybat znamym kamenolomom, letiaci suter tam povazujem za najvacsie nebezpecenstvo. Rocne dieta bez problemov zvladne v nosici turu na Zbojnicku, ci Terynku, nielen P. Pleso.

Jano Novotny

V Tatrach este pridavam pre kociky Koprovsku dolinu a ak zoberieme do uvahy aj Zapadne Tatry, tak Ticha, Ziarska a Rohacska dolina. Ale tiez si neviem moc predstavit, ze sa niekto bude do Tatier trmacat s kocikom. Tomu dietatu to je jedno a dospeleho turistu by "svrbeli nohy", keby sa musel cely cas drzat len asfaltky... ;o)

Jano Novotny

A dodam, co sa tyka vacsich deti. Tam je to velmi individualne. Ak je dieta zvyknute, uz v siestich zvladne takmer hocijaku turu. Brat este v predskolskom veku absolvoval Rysy, Ostry Rohac, Banikov...

Tomjim

Zdravím, dá se s kočárkem dojít ze Štrbského na Jamské pleso nebo je tam moc kamenitých úseků na přenášení ?

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Chata Ipeľ V sobotu 13.4. som sa zastavil na Chate Ipeľ. Všetko v poriadku ako v Pavlovom komente. Slušne veľký altánok ale aj terasa chaty dobre poslúžia na oddych, úkry …

+ 6 ďalších príspevkov