Prejdi na obsah

Hiking.sk Zavrieť

Prihlás sa do svojho konta
alebo sa zaregistruj

Vriace fórum

Diskusná téma K článku: Jelenia hora z Plaveckého Mikuláša

Diskusná téma K článku: Jelenia hora z Plaveckého Mikuláša

Plavecký kras považujem za jedno z najkrajších miest v Malých Karpatoch. Bralá Kršlenice, jaskyňu Deravá skala či vyhliadkovú Čiernu skalu poznajú turisti vďaka značkovaným chodníkom. Sú tu však ďalšie krásne miestra, kam vás značky nezavedú. My sme si na základe fotiek z našej galérie vybrali ako cieľ túry lúky so širokými neopozeranými výhľadmi spod kopca Javorinka a skalnatú Jeleniu horu. Zároveň je to pre nášho ročného drobca premiéra v turistickom nosiči.

Vladvlad

Veľmi pekný článok Soňa a s ešte krajšej, menej známej lokality.
K poslednej vete článku: čítal som zápisnice Klubu bratislavských turistov kbt.kluby.hiking.sk/ a v niektorej z posledných sa píše, že ObÚ P.Mikuláš požiadal o vyznačenie dvoch nových turistických trás. Čiže sa dá predpokladať, že by jedna z nich mohla viesť aj lokalitami spomínanými v článku.

Ono dostať sa Jeleniu horu a Javorinku od asfaltky je fajn, len to treba poznať. Aj k posedu na Javorinke vedie lesná cesta, čiže je to tesne k nemu (k takej lavičke) dostupné aj autom.
K Jelenej hore ide fajn lesná cesta forum.mtbiker.sk/…/103227 ktorá kúsok prudšie klesá a následne chodníkom priamo k hore forum.mtbiker.sk/…/103228 Dá sa to prejsť aj na bicykli bez zosadnutia, len treba vedieť kadiaľ :) V smere dole je tiež chodník, možno menej výrazný, ale je. Ten si aj opísala v článku. Ja si myslím, že tadiaľ asi dajú tu novú TZT.

Tono

Velmi pekny okruh, ked sa tam nabuduce vyberiem, postupovat budem asi tak, ako ste isli. Samozrejme, clanok velmi faj. Pozdravujem!

Palo TT

36C vonku a dieta 3/4 dna v sedacke. IMHO silna kava.

Sona

Dieta bolo v sedacke presne 6 hodin, ako je uvedene aj na konci clanku, co nie je trisvrte dna. Zas horucavy do tejto tury trvali dost dlho, aby sa na ne maly adaptoval. Neda sa sediet s nim vo vnutri cely jun, jul, august.

Lubo

Mala poznamka:
Hoci to tak z fotodokumentacie nevyzera, odhadom 2/3 trasy vedie lesom => lepsi tepelny komfort ako sediet doma.
P.S. PaloTT, uz mas dieta, ked tak kavujes?

Merhorn

ale ta studena sprcha doma lubo a to pivo rovno z chladnicky, to je este len tepelny komfort :))

Vladimir Popluhar

Asi 20 metrov pod tým posedom som vyplašil dobré velké divoké svine - takže opatrne :-)))

Palo TT

3/4 dna bolo myslene ako 3/4 dnova tura, co na 6 hodin vcelku sedi.
Nielen dieta, aj sedacku mam :), len tura pri 36C sa mi nezda s malym dietatom ako dobry napad.

Lubo

Radsej mal sediet/lezat doma, kde je teplejsie ako bolo v lese? Alebo sup s nim do klimatizovaneho nakupneho centra? O tych 36C silne pochybujem, tolko mohlo byt vtedy v BA, nie v lese nad Plav. Mikulasom.

Sona

Tych 36 st. som videla na vonkajsom teplomeri v tieni. V lese bolo ale rozhodne chladnejsie. Okrem toho dieta sa potrebuje "vencit", nemozes ho mesiac trvajuce horucavy drzat len doma. Alebo teda nase nemozeme, osediveli by sme :)

Sona

To Bezkar: bola som teraz opat pri jaskyni a pri naucnej tabuli od SSJ, lebo som sama bola zvedava, ci som to zle opisala. Je tam napisane, ze jaskyna bola osidlena v paleolite, neolite a stredoveku, a tiez ze je vyznamnou paleontologickou lokalitou.

Elena Šeligová

Toto leto som túto trasu absolvovala dvakrát. Druhý raz som zobrala moje vnučky,(7 a 10-ročné), spolu s ich rodičmi. Tiež bolo horúco,malé sa vytešovali, hlavne z toho, že to nebol "stupák", ako na Kršlenicu a Čiernu skalu.Tiež sa im veľmi, všetkým, páčila už opísaná scenéria.

Pridaj reakciu

Pridaním diskusného príspevku súhlasíte s podmienkami použitia hiking.sk.

Vriace fórum

Komentár

Matobee k článku: Výlety okolo Melku Dobrý výlet v tomto ročnom období. Pekné sú veru mnohé tie stavby. Určite by im to pristalo aj so snehom. Ale tento február sme o ňom v nižších polohách mohli l …

nová téma